Nettaviser

Papiravisen har det siste tiåret veket plassen for nettaviser. Det finnes flere av dem, med forskjellige temaer og vinklinger. Skal du markedsføre din bedrift i nettaviser, gjelder å finne den avisen som retter seg mot din målgruppe. Annonsering her kan være ganske kostbart i forhold til annonsering på sosiale medier som for eksempel Facebook, men det kan være rabatter å hente.

Sosiale medier

Annonsering i sosiale medier er svært kostnadseffektivt. Google tilbyr noe de kaller for adwords. Dette er digitale annonser som kjøpes via Googles sider. Du bestemmer søkeord for å føre en målrettet markedsføring, og legger til link til din egen landingsside. Google kjører det samme systemet på YouTube. Snapchat, Twitter og LinkedIn er andre muligheter.

Facebook er et annet alternativ til digital markedsføring. Her må din bedrift ha en profil for å kunne opprette annonse. Facebook har blitt mer bedrifts- og forretningsrettet med stadig nye muligheter som enklere gjør markedsføringen. Her kan du rette deg mot din målgruppe ved å bestemme nedslagssted, alder, kjønn, interesser etc. Facebook kjører samme system på Instagram.

TV-reklame

TV-reklame er en effektiv kanal for markedsføring av et produkt. Nasjonal TV er relativt kostbart, og er således forbeholdt bedrifter med store budsjetter til markedsføring. Retter du heller blikket mot lokale tv-stasjoner, kan det være mye penger å spare og markedsføringen rettes til lokalmiljøet. Det finnes også nett-tv-kanaler, slik som for eksempel VGTV, men også dette er relativt kostbart.

TV-reklame er en praktisk måte å nå forbrukerne på hjemme i sin egen stue. Også her finnes det lokale tv-stasjoner, i tillegg til de vanlige nasjonale og regionale stasjonene. Det er her, som i alle medier, viktig å lage en reklamesnutt som engasjerer og holder på tv-titterens oppmerksomhet. Mange bruker reklamepausen til å gjøre andre ting.

Radio-reklame

Mens det under en reklamepause på tv er enkelt å bytte kanal og se på noe annet, vil en radioreklame holde på lytterens oppmerksomhet i større grad. Dette skyldes i hovedsak at lytteren ofte sitter i bilen eller på kontoret med radioen i bakgrunnen, og bytte av kanal skjer ikke i like stor grad.

Studier viser at ni av ti lyttere hører på radioreklamen. Både lokalradio, nasjonal radio og nettradioer kan tilby forskjellige markedsføringsprodukter. Her kan nevnes blant annet radiospot, sponsoravtale og markedsføring via konkurranser etc. Her kan også lokale begivenheter reklameres for ved dekning av eventet – en unik sjanse som definitivt holder på lytterne. Muligheten på luften er mange!

Influencer marketing

Influencer marketing er et annet konsept som har oppstått med et stadig økende antall influencere på nett. Dette er et jungeltelegraf-system overført til digitale medier, der influenceren via sin blogg reklamerer for en tjeneste eller et produkt. WOM (word og mount) har siden tidenes morgen vært den mest effektive markedsføringen en bedrift kan gjøre.

Influencer marketing er ikke noe nytt fenomen. Til alle tider har store selskaper brukt kjente og berømte personer som frontfigur for sine produkter. Den eneste forskjellen er at denne typen markedsføring har blitt mer tilgjengelig for mindre bedrifter som følge av utbredelsen av blogging. Det er også enklere å få direkte kontakt med personen som skal stå for markedsføringen.

Mange muligheter

Med den digitale æraens utvikling, har mulighetene blitt nesten uendelige når det gjelder markedsføring av et produkt eller en tjeneste. I tillegg til nevnte kanaler og metoder, kan en bedrift også benytte seg av katalogoppføringer på nett. En kan også inngå sponsoravtale for synliggjøring av bedriften. Og mange flere muligheter finnes der ute – det gjelder bare å finne det rette mediet.