Hvordan bli synlig i markedet

For at en bedrift eller tjeneste skal være synlig i markedet, er det viktig å annonsere på rett måte. Før i tiden var det vanlig å annonsere for sine tjenester eller produkter i reklameblad eller aviser, men utviklingen av teknologi vi har sett de siste årene, har gjort annonsering på nett til den mest lukrative og effektive annonserings-metoden.

Finn din målgruppe

Å markedsføre seg selv eller en bedrift på nett er ikke gratis. Det finnes utallige plattformer og programmer det er mulig å bruke, derfor er det viktig å vite hva som egentlig er verdt å investere i. Før dette valget blir tatt, er det essensielt å tenke ut hvilken målgruppe du ønsker å nå ut til.

Når du har funnet din målgruppe må du finne ut hvilke plattformer denne målgruppen benytter mest. Er målgruppen din mest aktiv på sosiale medier, eller kanskje de er hyppige lesere av nettaviser? De vanligste annonse-kanalene på nett er uten tvil Google og Facebook. Dette er også de to kanalene som gjerne har mest trafikk på hele internettet.

Lokalt eller internasjonalt

Ønsker du å selge en tjeneste til mennesker i ditt lokalsamfunn, vil nok den lokale nettavisen være et godt alternativ. Da bruker du annonsepengene dine på en konkret målgruppe, og du slipper å sløse penger ved å annonsere i andre irrelevante deler av landet. Dette er en metode brukt av mange som jobber innen elektro-, bygg eller rørleggeryrket.

Ønsker du heller å annonsere på Google, kan du gjøre dette selv ved å kjøpe annonseplass via Google sin adwords tjeneste. Ved å bruke denne metoden velger du selv hvilke søkeord du ønsker at din annonse skal slå ut på, samt annonsens innhold og hvilken nettside annonse-klikkere videreføres til. Det samme gjelder for YouTube annonser.

Annonser på Facebook, Instagram og blogg

Annonsering på Facebook er et populært alternativ, men for å bruke denne metoden trenger du en bedriftsside på Facebook. Dette er det enkelt å sette opp, og fra bedriftssiden får du valget om å opprette en annonse. Det lukrative med denne metoden er at din annonse også vil bli vist på Instagram, ettersom Facebook eier dette mediet.

Ønsker du å nå ut til en veldig spesifikk målgruppe, kan du ta i bruk en populær, men alternativ metode. Det er nemlig mulig å kjøpe annonseplass hos de aller fleste bloggerne vi har i landet. Her gjelder det å finne en blogger som når ut til mange lesere, og da gjerne lesere som er i din målgruppe.

Pris på nettannonser

Når det kommer til pris på nettannonser, vil dette variere stort alt ettersom hvilken plattform og medie du velger å bruke. Generelt sett vil bannerannonser i nettaviser være noe dyrere enn annonser på sosiale medier. Men annonserer du i en lokal nettavis skal du ikke se bort ifra at du får en rabatt eller en god avtale.

For at du skal få det meste for pengene dine, er det viktigste at du har en konkret og tydelig annonse. Spill gjerne på humor og fokuser på designet – det viktigste er at annonsen fanger publikums oppmerksomhet og er tydelig på hva som skal selges. Selvfølgelig er det også alfa og omega at annonsen når ut til rett målgruppe.

Oppsummering

Annonsering på nett er en lukrativ markedsføringsmetode, så lenge annonsen er tydelig, blikkfangene og når ut til rett målgruppe. Valgmulighetene er mange og du kan velge å vrake i plattformer og medier. Før du bestemmer deg for hvor du vil annonsere, bør du gjøre research på både målgruppe og trafikk. Tenker du smart, vil nettannonsering gi gode resultater – lykke til!